Ziekenhuis AZ Maria Middelares ISO 27001 gecertificeerd

Het Algemeen Ziekenhuis (AZ) Maria Midelares treedt naar buiten als een innovatief ziekenhuis. Informatieveiligheid is voor hen dan ook een topprioriteit. Op 9 juli ontvingen zij uit handen van DNV GL het ISO 27001-certificaat.

Implementatietraject op basis van een gap analyse

Niet alleen innovativiteit is een speerpunt van het AZ Maria Middelares, maar ze houden ook niet van half werk. Daarom werd eind 2018 beslist om samen te werken met Forma voor de implementatie van de ISO 27001. Gedurende anderhalf jaar werd in nauwe samenwerking een volledig nieuw managementsysteem op poten gezet.

De initiële audit volgens ISO 27001

In juni bezocht een team van DNV GL auditoren het ziekenhuis voor de initiële audit. Tijdens dergelijke audit wordt vastgesteld of het managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) voldoet aan alle eisen uit de ISO 27001-norm. Ook wordt de effectiviteit van het managementsysteem geëvalueerd.

Positief resultaat

Het gehele informatieveiligheidsmanagementsysteem van AZ Maria Middelares werd doorlopen en beoordeeld. Met positief resultaat. ‘Het borgen van de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van de gegevens van patiënten, nodig voor het diagnosticeren, behandelen en verzorgen, alsook de persoonlijke gegevens van medewerkers en bezoekers’ is afgedekt. Het ISO 27001-certificaat werd welverdiend toegekend aan het AZ Maria Middelares.

De lead auditor van DNV-GL, Merit Schrijvers, verwoordt het zelfs als volgt: “Een bijzondere audit, in een bijzondere tijd, met een uitzonderlijk resultaat!”.

 

Proficiat aan alle betrokkenen en medewerkers van AZ Maria Middelares voor de positieve en succesvolle samenwerking!

Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met ons kantoor of laat uw vraag achter via ons contactformulier.

Op zoek naar begeleiding, opleiding of een passende tool?