Informatiebeveiliging in de zorg “Certificering is de kers op de taart”

VCA-Online is een totaaloplossing rond veiligheid, preventie en milieu. De passie van advies is vertaald naar VCA-Online, een handige desktop en mobiele toepassing die u helpt bij het behalen en/ of behouden van uw VCA certificaat. Deze applicatie kan aangeboden worden in combinatie met gespecialiseerd advies. Samen bieden zij een oplossing voor al uw VCA-vraagstukken.

Wenst u een VCA certificaat te behalen, maar vreest u voor een berg papierwerk? Heeft u al een VCA certificaat behaald, maar wilt u uw veiligheidssysteem een niveau hoger tillen? Wilt u profiteren van de kennis van experten voor de uitwerking van praktische documentatie zoals bijvoorbeeld veiligheidsinstructiekaarten? Dan is VCA online de ideale oplossing voor u.

De modules van VCA online

Beleid

 • Doelstellingen en KPI’s
 • CAPA’s (corrigerende en preventieve acties)
 • Directiebeoordelingen
 • Klachten
 • Taken

Personeel

 • Opleiding
 • Competentiebeheer

Middelen

 • Onderhoud
 • Indienststellingen
 • BMC (bedrijfsmiddelen checklist)
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Veiligheidsinstructiekaarten
 • Veiligheidsinstructiebladen

Documentenbeheer

Uitvoering

 • GPP/JAP
 • Risicoanalyses
 • Toolboxmeetings

Controle

 • WPI (werkplekinspectie)
 • Checklist
 • Normcheck
 • Auditprogramma

Incidentenbeheer

Voordelen van VCA online

Meer tijd en betrokkenheid

Door het gebruik van de online tool verliest u minder tijd aan algemene VCA administratie. Deze tijd kunt u inzetten om bezig te zijn met de kerntaken met betrekking tot veiligheid.

De tool is zo gebouwd dat ze door iedereen gebruikt kan worden op verschillende toestellen, naast de vaste pc of laptop dus ook op tablet of smartphone. Op die manier wordt de betrokkenheid bij medewerkers buiten de preventiedienst aangesproken. De interface is in meerdere talen voorzien.

Transparantie en snelle opvolging

Vanop de werf kunnen onmiddellijk rapportages worden gemaakt of kunnen de nodige gegevens geconsulteerd worden, zowel online als offline.

Vanuit duidelijke analyses vloeien meer transparante maatregelen voort. Hoe duidelijker de omschreven acties, hoe eenvoudiger de opvolging kan verlopen. Via het VCA online platform gaat het opvolgen van de status op vlak van veiligheid en milieu heel snel en eenvoudig.

Projecten binnenhalen

Met VCA online kunt u in een handomdraai aantonen dat veiligheid en milieu een evidentie is in uw organisatie. Het kan ook de aantoonbaarheid van de effectiviteit van uw VCA systeem vergemakkelijken tijdens de VCA audits.

Uitgebreide bibliotheek

Om niet telkens het warm water opnieuw uit te vinden, is er een uitgebreide bibliotheek aan kant-en-klare templates beschikbaar gesteld. Deze templates zijn opgesteld door veiligheids- en milieuexperten. Deze templates worden continu geüpdated en bespaart uw organisaties heel wat kostbare tijd.


Voorstelling Forma
Hoe kunnen we u helpen?Neem contact op met ons kantoor of laat uw vraag achter via ons contactformulier.
Contacteer ons
Door alleen de quote van Forma te lezen ‘we komen het niet zeggen, we komen het doen’, was ik al verkocht en ze maken het meer dan waar. We beschikken nu over een betrouwbare partner die meedenkt met het bedrijf op korte én lange termijn en met de beste resultaten als gevolg.
N. Van Bruwaene
, VibolDankzij de klare kijk en de heldere uitleg van Forma, slaagden we met glans voor de overgang van de oude naar de nieuwe norm van ISO 14001.


K. Henckens
, CCB Cementir Holding

Door Forma blijven we in poleposition!


K. Goossens
, Betocor

Super goeie ervaring met de begeleiding van de implementatie van onze ISO 27001.
Forma heeft een heel pragmatische aanpak en ze kunnen zich goed inleven in onze processen. Ze hebben de gave om complexe zaken eenvoudig en to the point voor te stellen.
​En het klopt “ze komen het gewoon doen”. Heel fijne samenwerking!


G.P. de Oude
, Onyx

Wij zijn zeer tevreden over de professionele begeleiding door mensen die hun vak zeer goed beheersen. Door hun expertise, hun engagement en de nodige ervaring worden onze streefdoelen / actiepunten steeds bereikt.


J. De Loof
, Lecot

Forma bezit de flexibiliteit om met eigentijds advies reeds de oplossing voor de toekomst aan te reiken. ​Plezant & doeltreffend. Doe zo verder!
Forma is vrij gelijkaardig met onze organisatie. Waar Global Suppliers de facilitator is voor al de maatwerkoplossingen voor uw metaal- en/of kunststof onderdelen, heeft ook Forma de laatste jaren bewezen volledig op maat van onze firma de ideale begeleiding, ondersteuning, opleiding voor het behalen en behouden van onze ISO-certificatie te brengen.


F. Denys
, Global Suppliers

Zij komen het wel zeggen, met kennis van zaken en prioriteit op hands-on, doen wat ze zeggen
met zeer groot inlevingsvermogen.


G. Ketels
, Berry bpi group

We gebruiken de systemen om onze manier van werken continu te verbeteren. ​Met Forma werkten we de normen EN1090 en ISO 9001 uit. De certificering verliep probleemloos.
De documentenstromen zijn geoptimaliseerd. De directiebeoordeling, een gesprek dat onze directeur elke twee maanden voert met meneer Mahieu, zet aan tot actie. De evaluatie en planning van het heden en de vooruitzichten worden geformuleerd waardoor constant een vinger aan de pols gehouden wordt.


V. Verhofstadt
, Tapi

Een goeie balans tussen theorie en praktijk. To the point, vlot en aangenaam gebracht door de lesgever en vooral interessant om dit te kunnen laten doorgaan op de eigen werkplek. Heel leerrijk om eens ‘voor echt’ te kunnen oefenen met de verschillende blustechnieken.


I. Barbary
, Kindercentrum Waregem

Met plezier blik ik terug op een aangename samenwerking met Forma. Wij werden bijgestaan door een zeer competente begeleidster, die ons op boeiende en interessante wijze door de GDPR-wetgeving loodste. Een echte aanrader!


M. Sioen
, Delca Logistics

Dank aan Forma voor de goede en professionele begeleiding van het afgelopen jaar.


B. Duvivier
, Duvivier Motronic

Met het team van Forma hebben we een geëngageerde partner die niet enkel adviseert maar tevens mee denkt en mee werkt aan de praktische uitvoeringen.


Y. Colette
, Stanley Black & Decker

We hadden de blokken, het ontbrak ons aan de cement… Onze organisatie had een groot aantal afzonderlijke procedures. Forma creëerde een draagvlak waarbij deze procedures afgetoetst werden naar waarde om mee te nemen in de nieuwe processen. Het systeem werd daardoor geïntegreerd, niet opgelegd, waardoor onze organisatie herkenbaar bleef. De no-nonsense aanpak heeft gezorgd voor een uitstekende samenwerking.


A. Van De Walle
, Aquafin

Het voordeel met Forma medewerkers is dat ze worden geselecteerd en getraind om als ambassadeur van uw eigen bedrijf op te treden, dat maakt hen breed inzetbaar.


C. Wellens
, Smulders

Op maat gemaakte templates zorgen ervoor dat we zelf verder met het systeem kunnen werken. Het kwaliteitshandboek voor ISO gaf ons een werkbare structuur met de link naar de normen. Er werd vertrokken vanuit de basis waardoor onze organisatie herkenbaar bleef.
​De ISO norm wordt gedragen door de mensen en ondersteund van onderuit.


D. De Blanck
, Stokota

Forma slaagt er steeds weer in om droge, wettelijke verplichtingen om te zetten in een dynamisch en functioneel kwaliteitsmanagementsysteem.


P. Meganck
, Methu

Interesse in VCA online of nood aan ondersteuning op maat?


Vraag vrijblijvend een offerte aan