Aarova behaalt met succes Q for WSE label

Het kwaliteits- en registratiemodel dat vanaf 2 september 2019 van kracht is, heeft een grote impact op dienstverleners binnen het departement Werk en Sociale Economie. Zij krijgen 24 maanden om zich aan te passen aan het nieuwe kwaliteits- en registratiemodel. Om na 2 september 2021 nog te kunnen genieten van subsidies moeten alle desbetreffende dienstverleners één van de erkende kwaliteitsbewijzen kunnen voorleggen

 

Aarova is een dienstverlener binnen het departement Werk en Sociale Economie. Ze zijn een maatwerkbedrijf waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toch aan de slag kunnen in een professionele setting. Aarova biedt oplossingen op vier domeinen aan. Ze bieden inwerk, uitwerk, diensten en hulp bij events aan. De basis is het aanbieden van eenvoudig loonwerk onder deskundige begeleiding om op die manier een kans te krijgen in het arbeidscircuit.

 

Er wordt een lijst vooropgesteld van kwaliteitslabels uit de markt die aanvaard worden. Enkele voorbeelden zijn EFQM, ISO 9001, JCI, Q for. Naast de kwaliteitslabels uit de markt zijn kwaliteitslabels uit andere beleidsdomeinen geldig en tijdelijk kan ook de standaard Werk en Sociale Economie nageleefd worden. Deze laatste is vooral handig voor dienstverleners die nieuw zijn als dienstverlener en dus niet kunnen terugvallen op de overgangsperiode van 2 jaar waarbij er tijd is om een kwaliteitslabel uit de markt te behalen.

Aarova Q for WSE gecertificeerd

Aarova heeft gekozen voor het kwaliteitslabel Q for WSE. De medewerkers van Aarova hebben bij ons een opleiding gevolgd om meer te weten te komen over het kwaliteits- en registratiemodel en de impact voor hun organisatie. Daarnaast hebben we een gap analyse uitgevoerd in de organisatie waaruit een concreet actieplan is voortgevloeid. Op die manier konden ze bij Aarova verder aan de slag en hebben ze met glans de certificatie doorstaan.

Oprechte proficiat aan alle medewerkers bij Aarova! Chapeau!
Q for WSE - gap analyse
Enkele checks uit de gap analyse
Hoe kunnen we u helpen?

Neem contact op met ons kantoor of laat uw vraag achter via ons contactformulier.

Lees ook onze andere nieuwsberichten

Op zoek naar begeleiding, opleiding of een passende tool?