Infosessies welzijnsbeleid

Wij nodigen u uit op onze gratis infosessies over de aanpak van het psychosociaal welzijn van uw medewerkers. Onze aanpak bestaat uit een inhoudelijke bevraging via de Tevredenheidsmeter en een meting van de waarden via het LaMa-profiel. We houden rekening met de eigenheid van uw organisatie en elke medewerker. Op basis van uw risico’s en de sterktes worden verbeteracties aangepakt.

Deze infosessies gaan allemaal digitaal door via teams en worden georganiseerd op

  • dinsdag 25 april 2023 – 9.00 uur – 11.00 uur
  •  donderdag 27 april 2023 – 14.00 uur – 16.00 uur

Wat is de Tevredenheidsmeter?

Wat is LaMa-profiel?

Onder het motto “Een tevreden medewerker maakt uw bedrijf sterker” biedt onze tevredenheidsmeter uw bedrijf extra mogelijkheden. U polst niet alleen naar de algemene tevredenheid maar ook naar de psychosociale risico’s zoals stress, werkomgeving, pesten,… op het werk.

In het kader van de wetswijziging van 2014 is er meer nadruk gekomen op de preventie van psychosociale risico’s op het werk. Dit algemeen kader is overgenomen in de codex (boek I, titel 3). Iedere organisatie is de dag van vandaag wettelijk verplicht om dergelijke risicoanalyse uit te voeren.

Een team leiden, uw collega’s motiveren, taken verdelen en samenwerken is niet altijd vanzelfsprekend. Iedereen kan hierin soms net dat duwtje in de rug gebruiken. Met LaMa gaat motiveren, samenwerken, leiding geven en functies of taken toewijzen effectiever.

Ontdek wat uw grootste drijfveren zijn en waar u zich aan stoort. Alsook welke taken en functies het best bij u passen. Zo kunt u anderen beter lezen en situaties gemakkelijker proactief begrijpen en sturen.

Met een passend vervolgtraject op maat

Met de Tevredenheidsmeter en het LaMa profiel verkrijgen we bijzonder waardevolle informatie. Nu is het zaak om aan de slag te gaan met die informatie en inzichten. Vaak loopt het daar moeilijker. Daarom bieden we niet alleen de bevraging aan, maar voorzien we ook het vervolgtraject.

De verkregen meetresultaten toetsen we af aan het ‘Huis van Werkvermogen’ van J.Ilmarinen. Op basis daarvan stellen we concrete acties op met een brede waaier aan focusgebieden (lichamelijk, geestelijk, competenties, waarden, normen, de 5 A’s, …). Vervolgens kan een nameting ons verdere inzichten brengen om de genomen acties te evalueren en indien nodig bij te sturen.

Hierbij houden we steeds rekening met de eigenheid van uw organisatie en uw medewerkers. We vertrekken pas als uw planmatig en procesmatig welzijnsbeleid is geïnstalleerd en verder opgevolgd kan worden door een interne ambassadeur.

Bent u alvast geïnteresseerd in het bijwonen van deze gratis infosessies? Schrijf u dan nu in via onderstaand formulier!

Organisatie waarin u werkt

Indien u nog vragen heeft kan u ons contacteren via:

Mail: [email protected]

Telefonisch: 056707730